facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι ολικής άλεσης Ναπολιτάνα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGGETIOLIKIS10

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

PACK_SALTSAVASILIKOS.png

MISKO Σάλτσα με Βασιλικό, Θυμάρι και Κόκκινο Κρασί

400 και 500g

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο 10 Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.γ. πάστα ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκος βασιλικός

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Σπαγγετίνη Νο 10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, λίγα φύλλα βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.