facebook instagram youtube
GR | EN

Σαλάτα ζυμαρικών με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κατίκι Δομοκού

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_AXIVADA

MISKO Αχιβάδα

500 γρ. Αχιβάδα MISKO

250 γρ. σπανάκι φρέσκο χονδροκομμένο

5-6 λιαστές ντομάτες, σε λωρίδες

200 γρ. Κατίκι Δομοκού

χυμός από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Αχιβάδα MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας να καλυφθούν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να χάσει τον όγκο του. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.